Onze Historie

Hoe het begon
Hoe het begon

In 1922 is ‘Ons Genoegen’ in het toenmalige dorp Colmschate, nabij Deventer, opgericht. Achter het café van de familie Starink werd vanuit een houten kippenschuur geschoten. Knielend werd door de luikjes van de kippenschuur op doelen op het erf geschoten. In het begin werd er door de leden geschoten met één geweer. Dit geweer werd gehuurd van P.E. Visser, meestergeweermaker in Deventer. Later kocht de vereniging haar eerste wapen voor een bedrag van 75 gulden. De verenigingswapens werden gewoon in een kast, zonder slot, in het café bewaard.

Huenderkolkweg
Huenderkolkweg

In 1982 werd noodgedwongen omgezien naar een nieuwe locatie. Café Starink moest namelijk wijken voor het inmiddels bekende winkelcentrum Colmschate. Het lukte om een schuur te vinden aan de Huenderkolkweg in Colmschate. Deze is met veel inzet van leden omgetoverd tot een toentertijd moderne schietaccommodatie voor lucht en klein kaliber schieten. De deur van de wapenkluis werd door de firma Klosters gedoneerd. Tegelijk met het betrekken van het nieuwe onderkomen werd ook de jeugdafdeling opgericht.

Somervaartpad
Somervaartpad

In 1992 liep het huurcontract af van de accommodatie aan de Huenderkolkweg en verhuisde de vereniging naar de huidige locatie ‘Schuttershoeve ’t Swormink’ aan het Somervaartpad 2 te Deventer. De boerderij bleek net niet de lengte te hebben om een 12 meter baan te kunnen herbergen. Met behulp van de gemeente Deventer, bouwbedrijf Veldwachter en veel inzet van de leden is de boerderij, met respect voor de bestaande bouwstijl, een paar meter verlengd.

Contactgegevens

Somervaartpad 2
7421 HZ Deventer
info@ssvonsgenoegen.nl
0570-655005

Openingstijden

Dinsdagavond: 19:00-23.00 uur
Donderdagavond: 19:00-23.00 uur
Zondagochtend: 09:30-14.00 uur
Meer details over onze openingstijden

Blijf in contact

SSV Ons Genoegen 2024. All Rights Reserved.